1.      Zvezdni prah

2.      Muza tvoj'ga bluza

3.      Mihael

4.      Neverjeten dan

5.      Tandem

6.      Gloria

7.      Junaki

8.      Fanfare

9.      Najina slika in ti

10.    Razgaljeni poet

11.    I know you too well

NEISHA - Za vesoljke in kavboje

 

Neisha se vam predstavlja z novo porcijo glasbe, za katere sporočilnostjo tokrat še posebej stoji kot zrela, brezkompromisna avtorica, glasbenica in interpertka ter nepoboljšljiva radovednica, ki se nima namena odreči ne igri, ne raziskovanju, ne otroškosti.

Kot večinska avtorica na plošči razglablja v isti sapi o odkrivanju svetov in vesolja (na že skoraj razsvetljenski način - npr.: pesem 'Zvezdni prah'), po drugi strani nam pa gladko postreže z prizemljenostjo - npr.: napitnico 'Junaki'.

 

 

Zopet je sodelovala v tandemu s svojim dolgoletnim producentom Dejanom Radičevićem in pred vami je nova plošča. Zakaj 'Za vesoljke in kavboje'? Ker ravno ti so Neishi najbolj pri srcu. Seveda v 'narekovajih'.Po drugi strani pa to v prenesenem pomenu pove, da se na tej plošči prav za vsakega kaj najde, pa ne da bi bila na ta račun stilsko šizofrena, kje pa, od hitoidnih, energetskih bomb pa vse tja do do kosti oglodanih, globoko izpovednih in doživetih balad se ponuja širok spekter zgodb, interpretacije, čustev in doživetij, ki se bo definitivno dotaknil tako vesoljk kot kavbojev in tudi tistih vmes.

 

Od žlahtnega soliranja koncertnega klavirja pa do programiranja, vseh prijemov se poslužuje. Neisha pravi, da se ni ozirala na nič. Zgolj na svoj 'apetit', želje in na pesmi, ki so hotele ugledati luč sveta. Seveda je serviranje grobosti času in prostoru primerno - torej totalno brezkompromisno. Tudi njena celostna podoba je tokrat zastavljena drugače - prežeta s steampunkom, retrofuturizmom... pravi, da ji bolj imponira 'fetish' kot 'fashion', vodila jo je domišljija in odkrivanje nekih drugih brezčasnih dimenzij oz. združevanje starega s še ne odkritim, izmišljenim, z neko vizijo, ki izhaja izključno iz domišljije in kreativnosti, katere boter je kompleksno poznavanje določenih zgodovinskih slogov, seveda z očmi uprtimi v vesolje.

 

 

Na plošči je zaslediti tudi nekaj sodelovanj. Gostujoči tekstopisci na plošči so Vlado Kreslin, Rok Vilčnik ter mladi Tilen Majerič. Za inštrumente so sedli člani njenega benda kot seveda tudi gosti (npr.Jure Tori - harmonika), za vse ostale 'šraufarije' sta poskrbela sama z Radičevićem, dobrega pol leta bdenja nad vsako noto na dnevni bazi je rezultiralo v ploščku, na katerega je kot pravi glasbeni 'control freak' zelo ponosna. S tisto širino in globino, ki ji največ pomenita,  je zadela glavico na žebljico in pred vami je nova Neisha z novo porcijo glasbe za vaša ušesa.

 

Promocija albuma se je zgodila v ponedeljek, 23. 9. 2013 na razkošni križarki Costa Magica v Benetkah. Nekaj utrinkov si lahko pogledate na spodnjih povezavah:

 

 

http://govori.se/foto/nepozabna-predstavitev-neishine-nove-plosce/

 

http://www.siol.net/scena/glasba/novice/2013/09/neisha_je_novo_plosco_predstavila_v_benetkah.aspx

 

http://www.zurnal24.si/za-dobre-ideje-ni-recesije-clanek-206876http://www.24ur.com/ekskluziv/glasba/foto-neisha-svoj-novi-album-predstavila-v-benetkah.html

 

https://soundcloud.com/easy-come-easy-go/reporta-a-promocija-za